PROJECTES VINCULATS

A continuació presentem alguns dels projectes desenvolupats per les creadores de l'associació Rius de Moviment.

Es tracta d'una sèrie d’iniciatives personals – tallers de diversos formats en la seva majoria- que hem posat en pràctica al llarg dels últims anys, amb la col·laboració de diferents entitats i gràcies a l'implicació de les persones participants.

Totes elles formen part de la nostra activitat profesional que complementa la tasca de l’associació. Considerem aquests projectes vinculats a Rius de Moviment perquè comparteixen els valors i la manera de fer a través de les arts del moviment.

  • w-facebook

Arrels en Moviment (Barcelona/Maresme, 2011-2017)

 

Projecte basat en l'exploració creativa i el moviment conscient destinat a col·lectius diversos, interessats en la dansa com a eina d'autoconeixement, processos de creació col·lectiva i transformació.

Aquest vídeo representa un petit recull del ventall de tallers (Danses Afro, Moviment i expressió corporal, Dansa-Teatre) que formen part de les darreres petjades del projecte guiat per la Lucía Bretos, una de les creadores de l’Associació Rius de Moviment. La peça fou registrada durant el curs 2016-2017 per la Cooperativa audiovisual Looky Produccions i amb la col·laboració de vàries entitats i equipaments juvenils de Barcelona i el Maresme.

Gràcies a la implicació de tots i totes les participants al llarg dels set anys de desenvolupament dels tallers, Arrels en Moviment segueix més viu que mai i obert a la participació i intercanvi de totes les persones interessades en la nostra perspectiva de viure i transmetre la dansa com dimensió potencial expressiva i transformadora inherent en l’ésser humà.

Trobades en Escena (Mataró, 2015-2017)

Projecte que avança cap a la creació d’una companyia de dansa-teatre impulsada per les pròpies persones participants. Tothom és protagonista dels processos creatius, tant a nivell individual com col·lectiu, on es potencien les habilitats creatives, reflexives, d’autonomia i d’auto-reconeixement.

Les sessions es converteixen en oportunitats de facilitació de processos d’inclusió i transformació social. Per tal d’assolir tals processos, es treballa partir de les potencialitats i de la capacitat creadora inherent en tota persona amb la finalitat de trencar amb tot prejudici o estereotip limitant que sovint ve imposat socialment. 

Danses del món (Barcelona, 2017)

 

Els tallers de Danses del món, dins el marc del projecte Aquí t'escoltem!, són un espai d'intercanvi d'experiències, idees, inspiracions i motivacions entre els i les joves que hi participen. Aquests tallers pretenen obrir un canal de diàleg, tant corporal com verbal, per poder expressar les necessitats, preocupacions i desitjos entre els i les joves que decideixen assistir de forma voluntària i gratuïta. De fet, el projecte Aquí t’escoltem! constitueix un servei per a joves de 12 a 20 anys, que proporciona eines i recursos per enfortir les seves habilitats personals i socials, així com fomentar el seu creixement personal.

 

A través dels tallers de Danses del món, la Lucía Bretos acompanya els i les joves en un camí d'expressió corporal, consciència i creació col·lectiva a través de diversos estils de danses d'arreu del món que es combinen amb les propostes dels participants relacionades amb les danses tradicionals dels seus països d'origen o d'altres que coneguin. D'aquesta forma, pretenem generar un espai de diversitat i confiança on els i les joves tenen l'oportunitat de conèixer-se més a si mateixos, així com a la resta de participants.

  • w-facebook

Disseny gràfic: Sarau Studio. II·lustracions: Martina Rogers

Dansa creativa amb pintura (Vilassar de Mar, 2016)


La proposta de “Dansa creativa amb pintura” s’emmarca dins del projecte de participació juvenil “Efecte Jove” impulsat per la cooperativa educativa l’Esberla. Es basa en una activitat enfocada a la creació col·lectiva a través de les arts plàstiques I del moviment, en què l’exploració, el joc I les inquietuds dels joves participants són les protagonistes del procés creatiu. 

  • w-facebook
  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now